Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

29 Bře 2023

Author

Izabela Pawik

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Expandéry a gumy na cvičení / Masážní válce / Švihadla

Aktivní lidé se velmi často dostanou do tréninkové rutiny, která může ovlivnit efektivitu cvičení a další progres. Nejčastěji stagnace způsobuje nedostatek motivace a monotónnost. Nejlepším povzbuzováním pak bude... ten druhý! Cvičení ve dvou dokonale motivuje, dodává pozitivní nabití energií a navíc umožňuje provádět cviky, které bychom sami nezvládli. Máte-li po svém boku polovičku, zavolejte ji na cvičení a cvičení. Uvidíte, že je to opravdu skvělá zábava, která spojuje příjemné s užitečným!

Proč se vyplatí cvičit ve dvou?

Trénink ve dvou je skvělý způsob, jak prolomit zažité cviky a zavést do našeho tréninku něco nového. Přítomnost jiné osoby nás nutí reagovat a naopak. Můžeme se tak navzájem motivovat, společně si stanovit tréninkové priority nebo nakonec spolu cvičit. Společný trénink vám navíc dává možnost vzájemně se ovládat. To je důležité zejména při komplexních cvičeních a silovém tréninku s těžkými váhami. Druhý člověk ovšem nemusí být jen pomocníkem při jištění, spolu s ním můžeme vymyslet zcela novou sestavu cviků či soutěžit.

cvičení ve dvojici

S kým cvičit?

Do tréninkové dvojice můžeme pozvat všechny příbuzné a přátele, kteří s námi sdílejí lásku k aktivnímu životnímu stylu. Nejčastěji si svou crush vybírají cvičenci, ale může to být i kamarád, člen rodiny nebo kamarád z posilovny. Čím užší bude náš vztah s osobou v páru, tím větší účinky budeme mít. S blízkými nebo rodinnými příslušníky si můžeme společně vytvořit domácí posilovnu, kde můžeme cvičit daleko od davů a v pohodlných podmínkách. Alternativou může být skupinový trénink, kde se na některá cvičení vytvoří dvojice. Přesto nejhodnotnějším způsobem, jak trénovat v duetu, bude párový trénink.

Couple trénink

Není to nic jiného než cvičení s partnerem, při kterém realizujeme různé druhy tréninků. Tento druh činnosti nás sblíží, umožní nám trávit volný čas a zlepší naše zdraví a pohodu. V případě žen bude partner výborným jističem, na jehož rameni se mohou podpírat a provádět náročnější cviky. Na druhé straně, pro muže může být partnerka skvělá pro motivaci a cvičení s kily navíc. V rámci párového tréninku se nejčastěji realizuje kruhový trénink FBW (Full Body Workout). Zapojují svaly celého těla a kombinují kardio a silová cvičení. Párový trénink lze absolvovat ve fitness klubu nebo v domácí posilovně. Druhé řešení poskytuje více intimity, ale je jen na nás, kolik vybavení si pořídíme pro vlastní potřebu. Trénink s milovanou osobou je také skvělý způsob, jak se seznámit.

trénink ve dvojici

Cvičení pro páry

Existuje tolik různých cvičení, které mohou dělat páry. Některé z nich vyžadují více fyzické síly a zkušeností. Nic však nestojí v cestě tomu, abyste jednoduše trávili čas společně aktivitami, které má každý z nás rád.

 Nejlepší cvičení pro páry:

  • kliky ve dvou
  • dřep kombinovaný s bulharským dřepem,
  • kombinovaný dřep s kliky na triceps,
  • bříšáky kombinované se stojkou,
  • cvičení břicha s jištěním.
 
Spolu s partnerem můžete dělat skutečně jakýkoli typ tréninku. Od společné jógy, přes kardio mimo město až po strečink. Druhá osoba může být nejen jističem, ale může také poskytnout dodatečný odpor a váhu během cvičení. Například během strečinkového a mobilizačního tréninku může náš partner zmáčknout naše tělo při rolování nebo nám pomoci najít spouštěcí body. Na druhé straně, když se rozhodneme pro silový trénink, cvičením ve dvou získáme dodatečnou zátěž, například přítahy nebo dřepy s jinou osobou.

Trénink pro dva - na co nezapomenout?

Základem tréninku pro páry je jako v každém zdravém vztahu především komunikace. Před zahájením cvičení si musíme stanovit společné cíle, abychom se společně snažili o vysněnou postavu, nejsou soupeřili mezi sebou. Většinou ženy a muži rozvíjejí naprosto odlišné svalové skupiny. Proto bude kruhový trénink pro páry dobrým řešením. Pokud se přesto naše tréninkové cíle rozcházejí, můžeme udělat rozcvičku s mobilizací a strečinkem společně.

Při společném tréninku navíc musíme pamatovat na správnou techniku cvičení. Přítomnost partnera dává extra pohled na naši dráhu pohybu, polohu těla i práci na stroji nebo se závažími. Díky tomu se můžeme navzájem podporovat, hledat nepravidelnosti – špatně pokrčené končetiny, neúplný rozsah pohybu nebo příliš málo opakování.

Při cvičení ve dvou byste také neměli zapomínat na vhodné fitness doplňky, které se nám budou hodit před, během a po tréninku. Obzvláště užitečné budou:

  • masážní válce - užitečné při rozcvičce
  • odporové pryže a expandéry - ideální pro protažení a aktivaci svalů,
  • švihadla - ideální pro kardio trénink a posilování kondice.
Před zahájením tréninku se také vyplatí postarat se o zásobu vody pro dva, vybavit se ručníky a postarat se o atmosféru. Pokud cvičíme doma, můžeme mít. připravit společnou hudební kompilaci během trvání školení.

Jak spolu aktivně trávit čas?

Člověk nežije jen posilovnou, o to víc, že ne každý pár rad tráví volný čas podobným způsobem. Přesto stojí za to dělat spolu jakoukoli aktivitu, která rozproudí naše tělo, okysličí plíce a mozek a umožní nám po práci či stresujícím dni relaxovat a sblížit.

 Aktivity pro páry:

  • společná procházka - bude ideální pro všechny, kteří neradi běhají,
  • cyklistika - dává vám možnost spalovat kalorie, posilovat spodní svalové partie a ... prohlídku památek,
  • horolezectví - funguje skvěle jako intenzivní cvičení celého těla a kardio cvičení,
  • Nordic walking - doporučuje se zejména seniorům a lidem, kteří se po úrazech vracejí k aerobním aktivitám,
  • tanec - intenzivní kyslíková aktivita a způsob, jak ještě více posílit vztahy,
  • duet running – způsob, jak budovat kondici a vytrvalost během celého roku,
  • sporty cvičené ve dvou - squash, tenis, kulečník.
společné běhání
Oblíbené