Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

15 Lis 2022

Author

Gabi Mazur

V kategoriích

Nezbytné tréninkové doplňky / Kettlebells / Expandéry a gumy na cvičení / Podlahy do posilovny / Podložky na cvičení / Švihadla

Trénink bojových umění vyžaduje nejen dobrou kondici a sílu, ale také správné vybavení. Doma vám při tréninku pomůže ochranná podložka puzzle, se kterou ochráníte podlahu. V domácích prostorách si tak vytvoříte koutek pro trénování jakéhokoli bojového umění a provádění i těch nejintenzivnějších cviků.

Bojové sporty - druhy

Trénink bojových umění spojuje fyzický a duchovní rozvoj. Jejich cílem není jen dávat údery a zlepšit celkovou tělesnou kondici. Velký důraz je kladen také na vytrvalost, odhodlání a vyrovnanost. Na rozdíl od zdanění, tento druh fyzické aktivity může provádět každý. Bojová umění mohou trénovat lidé téměř jakéhokoli věku, bez ohledu na pohlaví a zkušenosti. Bojové sporty učí trpělivosti, disciplíně a vytrvalosti i psychické.

Nejpopulárnější bojové sporty jsou:

  • Box,
  • Kickbox,
  • Muay thai,
  • MMA.
Box je jednoznačně nejpopulárnější bojový sport. Spočívá v přímém pěstním souboji dvou hráčů. V boxu se primárně zaměřujeme na údery, práci nohou a pohyb hlavy. Souboje probíhají v boxerském ringu a používají se ochranné rukavice.

Kickbox je disciplína odvozená od tradičního boxu, ale přidává k němu schopnost udeřit nohama, holeny, lokty a koleny.

Muay Thai je jinak thajský box. Jeho obliba v Polsku stále roste, jelikož lidi láká především svou exotikou. Charakteristickým znakem tohoto druhu bojového sportu je používání loktů a kolen v boji zblízka. Trénink thajského boxu je velmi náročný a únavný. Díky tomu efektivně posilují celé tělo, zlepšují jeho pevnost a pružnost.

MMA si v posledních letech získalo velkou popularitu. Je to sport, ve kterém soutěžící používají smíšené bojové techniky. Soutěž probíhá ve stoje a na zemi. Povolené techniky jsou údery, kopy, zámky, škrcení a hody. MMA používá speciální rukavice, které jsou menší a lehčí než boxerské.

bojové sporty - trénink
boxerské rukavice

Co se sejde na trénink bojového umění?

Některé z tréninků bojových sportů se budou provádět v profesionální tělocvičně a některé lze úspěšně realizovat iu vás doma nebo v bytě. Bez ohledu na to, kde budeme trénovat, je zapotřebí správné vybavení.

Abychom mohli trénovat v tělocvičně i doma, musíme dodat:
  • rukavice na bojové sporty,
  • bandáže bojových umění,
  • chrániče úst, rozkroku a hlavy,

Navíc, pokud chcete trénovat doma, vyplatí se koupit:

Jedním z nezbytných prvků při tréninku bojových sportů je boxovací pytel. Tréninkem na něm připravujeme tělo na to, co ho bude čekat v boji. Zlepšujeme údery, koordinaci, sílu, kondici a posilujeme kosti a svaly. Zároveň připravujeme nohy pro udělování a přijímání úderů.

Trénink s pytlem pro začátečníky i pokročilé by se měl zaměřit na procvičování specifických dovedností, například dané kombinace úderů nebo jen takové, kterou chceme zdokonalit. Zároveň bychom se měli starat o udržení správné pozice, neboť v boji takové chyby soupeř snadno využije. Pamatujme také na pohyb – provádět údery do boxovacího pytle neznamená, že musíme stát na místě. Práce nohou je velmi důležitá.

Všimli jste si, že v tréninkových místnostech je často u boxovacího pytle velké zrcadlo? Je tam záměrně a má nám pomoci napravit nesprávnou polohu těla. Při tréninku v našich čtyřech stěnách můžeme použít také zrcadlo nebo si cviky nahrávat a následně je vyhodnocovat a leštit techniku.

Ochranná podložka puzzle

Ochranné puzzle podložky se vyplatí používat pro trénink ve všech druzích bojových sportů. Jejich použití je zaměřeno na snížení zátěže kloubů při cvičení a poskytuje větší komfort pro hráče.

Při výběru podložky pro bojové sporty dbejte na její tvrdost. Příliš měkká podložka může vyvolat pocit potopení nohy, zvláště v případě těžších hráčů. To ztěžuje správnou práci nohou a kopání. Tloušťka podložky by neměla být menší než 2 cm.

V nabídce prodejny Hop-Sport naleznete mnoho modelů ochranných podložek pro cvičení různé tloušťky a velikosti. Dobrou volbou pro trénink bojových sportů budou ochranné puzzle podložky. Doporučeny jsou zejména produkty vyrobené z EVA pěny – protiskluzového materiálu, který má tlumící a izolační vlastnosti. EVA karimatky jsou stabilní, nehýbou se a mají voděodolnou strukturu, která neabsorbuje vlhkost a pot a navíc se velmi snadno udržuje v čistotě.

Ochranné puzzle podložky poskytují vynikající akustickou a tepelnou izolaci. Materiál, ze kterého jsou vyrobeny, je navržen tak, aby redukoval vibrace způsobené cvičením, potlačoval nežádoucí zvuky a izoloval zemi v případě studené země, například z keramické dlažby.

Hop-Sport puzzle podložky jsou certifikovány Státním zdravotním ústavem Státního hygienického ústavu - Národního výzkumného ústavu, což potvrzuje kvalitu jejich zpracování. Jsou vyráběny v souladu s nejnovějšími bezpečnostními normami, úspěšně prošly i povinnými zkouškami Národního ústavu hygieny – Národního výzkumného ústavu. Certifikát zdravotní kvality znamená, že výrobek se složením deklarovaným výrobcem a používaným podle určení neohrožuje lidské zdraví.

Ochranná podložka puzzle
Oblíbené