Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

27 Zář 2023

Author

Izabela Pawik

V kategoriích

Nezbytné tréninkové doplňky / Relaxační a zábavná zóna / Podlahy do posilovny

Podložka puzzle - ideální nejen pro domácí posilovnu!

Při cvičení v domácí posilovně mnoho lidí cvičí na podlaze. Její povrch však může být studený, nerovný a nepříjemný na dotek. Z dlouhodobého hlediska má cvičení tímto způsobem za následek modřiny, špatné návyky a demotivaci k provádění dalších tréniků. 

Abyste mohli cvičit bezpečně a příjemně, je vhodné chránit povrch, na kterém cvičíte, speciální podložkou na cvičení. Dobrá podložka pro domácí trénink má tlumicí vlastnosti a protiskluzový povrch zajišťuje bezpečnost. Trénink s podložkou umožňuje provádět tréninky celého těla, včetně zahřívání, protahování nebo válení. Podložka také poskytuje akustickou a tepelnou izolaci. Díky ní můžeme zapomenout na studené dlaždice, ohlušující rány na podlahu při následných opakováních a bolest při válení nebo protahování.

Jedním z typů podložek dostupných na trhu jsou podložky puzzle. Jaké jsou jejich vlastnosti a pro koho se budou nejlépe hodit? Na tyto otázky odpovídáme v následujícím článku.

Co je to podložka puzzle a jaké je její využití v domácnosti?

Podložky puzzle, jak už napovídá jejich název, jsou obvykle k dostání ve formě různě velkých skládaček, které jsou spojeny dohromady a tvoří kompaktní ochranný povrch. Prodejní trh nabízí také velké ochranné krycí podložky na podlahu v obdélníkových nebo čtvercových tvarech, které se velikostí podobají gymnastickým matracím. 

Díky své univerzálnosti a téměř neomezeným možnostem tvarování slouží podložky puzzle k různým funkcím. Používají se při tréninku, jako ochrana podlahy pro vybavení a k izolaci malých dětí od podlahy při hře, včetně miminek.

  • Primárním využitím puzzle podložek je trénink. S tímto typem podložky můžeme úspěšně vytvořit plochu pro provádění cviků. Jakékoli cvičení vleže na zádech nebo v kleče už nebude tak děsivé. Tvrdý povrch nebude způsobovat bolest a podložka zabrání otlakům a zraněním. Podložka tedy zvyšuje komfort při cvičení a zajišťuje, že povrch, na kterém cvičíte, je měkký a nezpůsobuje odřeniny. 
  • Dalším způsobem využití skládacích podložek je podložení skládacích podložek pod vybavení. Lze ji použít k položení povrchu pod tréninkové vybavení, který chrání podlahu před závažími pro silový trénink (např. činky, bradla, kettlebelly) nebo před sklouznutím posilovacích strojů, jako jsou běžecké pásy, rotopedy nebo orbitreky. Tím se zabrání poškození a poškrábání podlahy a zvýší se stabilita zařízení. Podložka má také zvukově pohltivé vlastnosti, které tlumí vibrace a hluk při různých formách aktivit.
  • Podložka dětské puzzle je příkladem použití podložek ve zcela odlišných kategoriích. Toto použití chrání dítě před tvrdou podlahou, poskytuje bezpečný povrch pro hru a také pro učení se novým dovednostem, jako je například chůze. Díky podložkám puzzle si můžeme být jisti, že naše dítě je při hře v bezpečí a že náhodný pád neskončí pláčem a modřinami.
podložka puzzle

Výhody podložek puzzle

Puzzle podložky mají oproti skládaným a rolovaným podložkám řadu výhod. Především mají mnohem více možností použití. Jejich velikost také není nijak omezena. Mezi nejdůležitější výhody podložek puzzle patří:

  • možnost přizpůsobit velikost a tvar podložky puzzle svým potřebám,
  • snadná instalace a demontáž podložky,
  • použití podložky jako dekorativního a funkčního prvku v domácnosti.


Přizpůsobitelná velikost a tvar podložky puzzle - velikost nabízené podložky puzzle je pouze příkladem. Díky neomezené kombinovatelnosti dílků lze podložku snadno přizpůsobit konkrétním podmínkám místnosti a prostoru, který máte k dispozici.

Snadná montáž a demontáž podložky puzzle - podložky puzzle jsou nejpraktičtější pro skladování. Po oddělení a složení dílků zabírají jen velmi málo místa. Díky tomu je můžeme snadno rozložit pro cvičení nebo hru s dítětem a složit, kdykoli to bude potřeba. I přes tloušťku podložek puzzle, která je větší než u skládacích nebo rolovacích podložek, nevznikají problémy s jejich přenášením a přepravou. Pěnové dílky jsou navíc velmi lehké.

Puzzle podložky jako dekorativní a funkční prvek v domácím prostoru - Puzzle podložky jsou skvělé nejen z hlediska funkčnosti, ale mohou být také skvělým dekorativním prvkem v naší domácnosti. Cvičební koutek nebo dětský pokoj se díky nim promění a získá zcela jiný vzhled. 

Když si děti hrají s podložkami puzzle, zlepšují si motorické dovednosti a rozvíjejí svou představivost. Batolata mohou dílky libovolně uspořádat a spojovat je dohromady, zatímco starší děti mohou z puzzle stavět malé i velké stavby podle svých představ. Stavba tunelu nebo stanu se s podložkami puzzle stává jednodušší. Díky tak skvělé funkčnosti je podložka puzzle skvělou hračkou na mnoho let dopředu!

Jak se starat o podložku puzzle a udržovat ji v dobrém stavu?

Pěnovou podložku puzzle bychom měli pravidelně čistit, i když na ní nejsou na první pohled viditelné žádné nečistoty. Nejlepším způsobem je jednoduše ji vysát. Tím se zbavíte každodenních nečistot, jako je prach a roztoči. To má velký vliv zejména na zdraví a pohodu alergiků.

Stejně snadno lze podložku vyčistit. Stačí použít vlhký hadřík. V případě odolné špíny můžete do vody přidat několik kapek prostředku na mytí nádobí. Vyhněte se však silným mycím prostředkům, které mohou způsobit změnu barvy nebo poškození skládačky. V případě potřeby můžeme umýt každý dílek zvlášť. 

Kvalitní podložky puzzle nám mají vydržet dlouho. Jsou vyrobeny z materiálů odolných proti opotřebení - vydrží pomačkání, ohýbání nebo skládání. Přesto je důležité mít na paměti, že ostré kartáče nebo drátěnky mohou poškodit strukturu puzzle a způsobit dutiny v podložce, nebo dokonce vést ke zkřehnutí materiálu. Z tohoto důvodu se jejich používání nedoporučuje.

Podložky Hop-Sport

V našem internetovém obchodě Hop-Sport najdete velmi praktické a rychle sestavitelné podložky puzzle. Hrany dílků k sobě přesně přiléhají a vytvářejí rovný a rovnoměrný povrch. V naší nabídce najdete sady podložek skládající se ze 4, 6, 9 nebo 12 dílků. 

Důležitější než tvar podložek jsou však jejich vlastnosti. Právě ty ovlivňují jejich dlouhou životnost, stejně jako jejich specifické fyzikální vlastnosti. Ochranné podložky puzzle značky Hop-Sport jsou vyrobeny z pružné a měkké pěny EVA. Tento materiál je odolný vůči nízkým teplotám, nereaguje s chemikáliemi, je voděodolný a snadno se čistí. Poskytuje také protiskluzový povrch a má tlumicí a izolační vlastnosti. Díky tomu jsou podložky Hop-Sport puzzle ideální základnou pro tréninkové vybavení, ale také se skvěle hodí pro trénink nebo hru s dětmi.

Shrnutí

Podložky puzzle se hodí všude tam, kde je potřeba izolovat podlahu. Obzvláště je uvítáte v domácích posilovnách a fitness klubech. Budeme na nich provádět plnohodnotné a bezpečné cvičení, ale také je využijeme k ochraně podlahy před těžkým vybavením. Bez řádné izolace je cvičení prakticky nemožné, protože podlaha je tvrdá a studená. Navíc pohybující se nebo padající vybavení může skončit poškrábáním nebo poškozením jejího povrchu. Podložka také snižuje hluk při odkládání nebo náhodném upuštění tréninkového příslušenství.

Nic však nebrání používání podložek puzzle ve školách, denních centrech nebo hernách. Skládací podložky jsou skvělým designovým prvkem a dotvořením dětského pokoje. Použití ochranných podložek v dětských pokojích také chrání nejmenší před pádem při učení chůze a při každodenní hře.

Přemýšlíte o koupi podložky puzzle? S našimi podložkami provedete proměnu standardního pokoje v prostor pro pohybové aktivity! Prohlédněte si celou naši nabídku v internetovém obchodě Hop Sport a vyberte si model přesně pro vás!

Oblíbené