Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

30 Čen 2022

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Životní styl – rady, motivace, inspirace / Dům a zahrada / Zahradní slunečníky / Příslušenství k bazénům

Co se vyplatí vzít v lete k vodě?

Pro mnohé lidi je opalování u vody požitkem, bez kterého si neumí představit svou dovolenou. Aby byl odpočinek bezpečný a příjemný, vyplatí se kromě plavek a ručníku vybavit i několika potřebnými doplňky, které se na pláži určitě sejdou.

Ochrana před sluncem

Na ochranu před spálením pokožky a úpalem by ve výbavě každého opalujícího se neměl chybět opalovací krém s ochranným filtrem, jehož výška by měla odpovídat typu pokožky. Podle rozdělení na 4 základní typy pleti, typ 1 znamená velmi světlou pleť, typ 2 – světlá pleť, typ 3 – tmavší a typ 4 – tmavá.

Lidé s velmi světlou pokožkou se opalují pomalu. Po delším pobytu na slunci je pokožka zčervená, což má často za následek spálení. Pro tento typ pleti bude nejvhodnější krém s opalovacím krémem SPF 30 a vyšším. Světlá pleť se liší od velmi světlé pleti o něco vyšší odolností proti spálení, ale zároveň se dlouhodobě opaluje – lidem s druhým typem pleti se doporučuje krém s filtrem SPF 20 a vyšším. Lidé s hnědou a tmavou pletí se opalují mnohem rychleji a jen zřídka trpí spálením. Úspěšně mohou používat krémy s filtrem 15-20 SPF.

Na pláž si s sebou kromě opalovacího krému vezměte světlý klobouk a hodit se budou také sluneční brýle. Pokud plánujete trávit více času u vody, stojí za zvážení vzít si slunečník, zvláště když místo odpočinku neumožňuje skrýt se ve stínu.

Pohodlí při relaxu

Během slunečného dne jsou pláže obvykle plné lidí. Abyste sobě a svým blízkým poskytli alespoň kousek soukromí, poslouží plážový paraván, která navíc poskytne ochranu před případným větrem. Pokud vás nebaví ležet na ručníku či dece, přibalte si pohodlné lehátko, které vám umožní pohodlně číst knihy nebo luštit křížovky. Namísto lehátka poslouží nafukovací křeslo s voděodolným povrchem a laminovaným dnem, vhodné k odpočinku na trávě či písku.

Máte-li v plánu relaxovat na pláži s kamenitým sestupem do vody a na dno, obuv do vody bude nezbytným doplňkem, který ochrání vaše nohy před zraněním.

Vyplatí se také zásobit se spreji na odpuzování hmyzu a prostředky na zklidnění po kousnutí.

Relax a zábava

Abychom si slunění ještě více zpříjemnili, můžeme s sebou vzít oblíbené knihy, časopisy, křížovky. Pokud jdeme s přáteli, stolní hry budou dobrý nápad, zvláště pokud odpočíváme s lidmi, kteří nechodí do vody. Milovníci hudby si mohou přibalit přenosný hudební přehrávač nebo sluchátka, díky kterým budou moci poslouchat hudbu ze svého chytrého telefonu.

Pro ty, kteří upřednostňují aktivní odpočinek, doporučujeme přibalit sportovní doplňky, například plážový míč do vody, badmintonový set. Pro ty, kteří touží po senzacích, bude dobrý nápad potápěčský set, zvláště pokud je místo odpočinku plné podvodních atrakcí. Nenahraditelné budou i nafukovací matrace a kola v různých tvarech a barvách, jako stvořené pro relaxaci a opalování na vodě.

Pro nejmenší je největší radost hra v písku a ve vodě. Proto se vyplatí vzít si s sebou standardní soupravu do pískoviště pro děti (vědro, hrábě, lopatky, formičky), hračkářské mlýnky na vodu, sítka na písek na pomoc při hledání mušlí, rukávky na učení se plavat a barevné nafukovací matrace na vodní radovánky.

 Připravte se na opalování s Hop-Sport!

Oblíbené