Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

30 Pro 2020

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Domácí fitness trénink / Příslušenství fitness / Bedýnky na cvičení

Každý, kdo hledal správný typ kondičního tréninku se určitě setkal s názvem "Pilates". Tento druh cvičení je v poslední době opět mimořádně oblíbený. Zjistěte spolu s námi, co je Pilates a kdo ho může provádět.

Čím je pilates?

Cvičení pilates je soubor cvičení, které byly vynalezeny na začátku dvacátého století. Hlavním účelem cvičení je hýbání celým tělem, natažení svalů a zvýšení jejich pružnosti. Jde o kombinaci pohybů jako balet, jóga, ale také izometrické cvičení. Hlavním cílem je zde posílit svaly, ale ne jejich příliš vytvarovat. Díky Pilates posílíme páteř, získáme správné držení těla, snížíme hladinu stresu a zlepšíme své zdraví. Cvičení pilates je sada jednoduchých cviků, na které potřebujeme jen trochu volného místa a podložku na cvičení. Na zpestření tréninku můžete použít další příslušenství, například kruh Pilates.

Co je důležité, Pilates můžeme cvičit doma. Během cvičení je důležité používat správnou techniku a správně dýchat. Během tréninku by mělo být břicho mírně vtažené, vzduch je vdechován nosem a vydechovaný ústy. Dýchání by mělo být prodlouženo.

Kdo by měl cvičit Pilates?

V první řadě lidé, kteří mají bolesti zad a jsou také často vystaveni stresu. Cvičení nejen efektivně posiluje svaly, ale také snižuje a uvolňuje svalové napětí.

Kdo může cvičit Pilates?

V první řadě lidé, kteří mají bolesti zad a jsou také často vystaveni stresu. Cvičení nejen efektivně posiluje svaly, ale také snižuje a uvolňuje svalové napětí. Je to ideální cvičení pro starší lidi po úrazech, při nadváze a ve špatném fyzickém stavu. Přinese také mnoho výhod pro profesionální sportovce. Pokud jsme po určitém zranění, měli bychom se nutně poradit s lékařem o zahájení cvičení. 

Jak často cvičit?

Cvičení pilates by se mělo provádět nejméně 3krát týdně. Díky tomu se zlepší flexibilita našeho těla, všeobecná zdatnost a minimalizujeme bolesti zad. Cvičení pilates je také velmi dobrou formou rehabilitace při určitých úrazech. Může se to považovat za způsob uvolnění svalů po jejich přetrénování. Je to navíc ideální způsob, jak se dostat do dobré formy, hlavně pro lidi, kteří se každý den velmi nehybné. Relaxační cvičení poskytují pocit hlubokého uvolnění, dodávají energii, tvarují postavu a posilují břišní svaly.

Pokud hledáte příslušenství pro domácí cvičení Pilates, zobrazte nabídku našeho obchodu!

Oblíbené