Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

27 Úno 2021

Author

Hop-Sport Redakce

V kategoriích

Domácí fitness trénink / Příslušenství fitness / Gymnastické míče

Tréninky na gymnastickém míči nejsou komplikované a přinášejí mnoho výhod. Zjistěte s námi jaké jsou výhody tréninků na gymnastickém míči a jaký rozměr byste si měli vybrat.

Výhody tréninků s gymnastickou míčem

Pravidelný trénink s gymnastickým míčem zvyšuje celkovou svalovou sílu a zároveň snižuje svalové napětí. Umožňují vám posílit páteř, jakož i zlepšit pohyblivost kloubů, rovnováhu a co je důležité, pomoci zbavit se nadbytečného tělesného tuku. Cvičení s míčem dokonale stimuluje cirkulaci a zlepší fungování všech vnitřních orgánů.
Cvičení posilují a natahují svaly zodpovědné za stabilizaci hlavy, celého trupu včetně břišních svalů, zádových svalů a svalů pánevního dna. Je základním prvkem cvičení pro lidi, kteří se věnují kanoistice, cyklistice nebo tenisu. Kromě toho jsou cvičení s míčem účinným způsobem na to, jak snižovat bolesti hlavy, bolesti zad a stres.

Kdo může cvičit na gymnastickém míči?

V případě tréninku s gymnastickou míčem neexistují žádné věkové hranice, cvičit může každý bez ohledu na svou fyzickou kondici. Takové cvičení se doporučuje především protěhotné ženy, pro seniory a pro všechny lidi, kteří se mají sedavé práci a chtějí se začít více pohybovat, aby se zbavili bolesti svalů, zejména bolesti zad.

Jaký rozměr míče vybrat?v

Gymnastický míč by měla být přiměřená k výšce osoby, která na ní cvičí. Bereme tedy v úvahu průměr míče a naši výšku. Velikost vybíráme následovně:

  • výška 150 - 165 cm - míč s průměrem 55 cm
  • výška 166 - 175 cm - míč s průměrem 65 cm
  • výška 176 - 185 cm - míč s průměrem 75 cm
  • výška 185 cm a více - míč o průměru 85 cm

Platí obecné pravidlo: při sezení na míči by měl být úhel mezi stehnem a dolní částí nohy 90 stupňů, úhel mezi stehny a trupem také 90 stupňů a více.
Pokud hledáte míč na domácí trénink, navštivte naši stránku! Nabízíme široký výběr gymnastických míčů v různých velikostech a barvách - přejít do obchodu.

Oblíbené