Oficiální obchod
0
Celková cena: 0
Vytvořeno

18 Čec 2023

Author

Izabela Pawik

V kategoriích

Domácí silový trénink / Sportovní vybavení a potřeby / Stojany

Stojany na činky jsou základním vybavením domácí posilovny, pokud se věnujete silovému tréninku. Organizují prostor a pomáhají vám provádět silový trénink s těžkými váhami. Při zařizování domácí posilovny stojí mnoho lidí před dilematem, zda si do ní vybavení koupit, nebo si ho postavit sami. Tento problém se týká i stojanů na činky.

Stojany na činky

Na webu najdete mnoho nápadů na provizorní řešení, jejichž základním materiálem je ocel i dřevo. Stojany na činky vyrobené svépomocí však neposkytují jistotu a záruku udržení závaží. Cvičení s nimi může být nebezpečné, zejména při cvičení s těžkými váhami. Mnohem lepším řešením je zakoupení profesionálních stojanů na činky z ocelových profilů s dalšími zesíleními.

Profesionální stojany na činky pomáhají bezpečně ukládat a držet závaží při všech druzích cvičení, jako je bench press nebo dřepy. Jsou vyrobeny z odolných materiálů včetně oceli nebo hliníkové slitiny a mají speciální úchyty nebo háčky, které umožňují bezpečné odložení činek. Mohou mít také další funkční příslušenství.

Stojany na činky jsou k dispozici v různých velikostech a tvarech, takže si můžete vybrat ten správný model podle svých potřeb a preferencí. Nejběžnější stojany na činky jsou:

  • stojany na činky s ochranou,
  • stojany na činky s dipy,
  • nastavitelné stojany na činky,
  • stojany na dřepy,
  • multifunkční stojany na činky.
Stojany na činky

Výhody stojanů na činky

Posilovací cvičení, zejména s využitím posilovacích lavic, se neobejde bez pevného stojanu na činky, protože právě z něj budeme na začátku tréninku zvedat závaží a po dokončení opakování činku odkládat. Stojan na činky proto hraje klíčovou roli při tréninku zaměřeném na vytlačování závaží na tréninkové lavici. Jak snadno uhodnete, konstrukce stojanu musí být nejen stabilní a správně vyvážená, ale také pevná, s vysokou nosností, protože činka, kterou má držet, může nabírat velmi vysoké hodnoty.

Použití stojanů na činky zajišťuje především bezpečnost při cvičení. Stojany umožňují držet činku stabilně a bezpečně, což vám pomůže vyhnout se zraněním a zvýšit účinnost samotného cvičení.

Použití stojanů na činky

Použití stojanů na činky

Stojany na činky umožňují provádět i další cviky. V závislosti na zvoleném modelu můžete během jednoho tréninku různými způsoby rozvíjet několik svalových skupin. Díky tomu jsou cviky účinnější.

Díky možnosti volného nastavení poslouží většina stojanů na činky pro cvičení na lavičce. V tomto případě vám umožní provádět vytlačování. Jakákoli úprava stojanů umožní cvičit jak začátečníkům, tak pokročilým.

Dalším cvikem, který budeme s většinou stojanů na činky provádět, jsou dřepy. V tomto případě musí být držáky stojanů mnohem vyšší. To vám umožní dostat se pod tyč a udržet váhu na zádech.

Kromě toho vám použití stojanu na činky umožní pohodlně a bezpečně uložit tyče, závaží a další příslušenství. To vám zase umožní udržovat pořádek ve vaší domácí posilovně.

Stojany na činky se poměrně snadno montují a udržují. Díky tomu jsou odolným a praktickým vybavením domácí posilovny, které vám bude úspěšně sloužit po mnoho let.

Oblíbené